Anamdra


Go to content

 

 

 

 

 

Wie zijn wij

 

 

 

Wij zijn Benno en Petra Reinders en zijn liefhebbers van het geweldige ras de Dobermann.

Met onze dober Prinses Lady Tjerra van Sajeca-Borgh hebben we een 2 nestjes gefokt, en

omdat we dit zo leuk vonden hebben we besloten om een kennelnaam aan te vragen.

De kennelnaam Van Anamdra is opgebouwd uit de namen van onze kinderen Anne en Mark.

Onze kennelnaam is geregistreerd bij de Raad van Beheer op Kyonologisch Gebied in

Nederland en daarmee tevens bij de FCI (Fédération Cynologique Internationale).

 

Wij zijn lid van, Dobermann Vrienden In Nederland = DVIN en van de Nederlandse Dobermann Club = NDC. Ook zijn wij ook lid van de Vereniging Duitse Herders = VDH. Wij trainen bij de VDH, kringroep Rivierengebied. Daarnaast is Petra bij de NDC commisielid van de gezondheidscommisie en hoopt zo een positieve bijdrage te kunnen leveren aan de gezondheid van de Dobermann voor nu en in de toekomst.

 

Vanuit het B-nest hebben we Bayla in onze kennel gehouden. Toen Bayla 3 jaar was hebben

we het C-nest met haar gefokt. Vanuit dit nest is Caylie bij ons komen wonen.

Ook met Caylie wilde we een nestje fokken helaas is dit niet gelukt. We hebben toen besloten om op zoek te gaan naar een teefje om een nieuwe lijn op te zetten. Belangrijk vonden wij een stabiel karakter, sociaal naar mensen en vrij naar andere honden. Na lang zoeken hebben we een pup gevonden bij Dobermannkennel Vom Hellerwald in Duitsland. Tara vom Hellerwald heeft een stabiel en open karakter. Tara laat veel werklust zien en kan zeer goed schakelen. Daarnaast laat ze zien dat ze niet gauw onder de indruk is. Deze lijn willen we graag weer voortzetten met Denah en Ezrah.

 

Onze doelstelling is het fokken van gezonde, karaktervolle, pups, gecombineerd uit werk-, en showlijnen. Een dobermann is een werkhond, maar een werkhond moet ook goed gebouwd zijn om zijn werk goed te kunnen doen. We zien graag dat onze honden in huiselijke kring opgroeien, en leren omgaan met kind en dier zodat ze sociaal opgevoed worden. We vinden het belangrijk dat je actief bezig bent met onze Dobers, dat kan door in de showring of in de sport actief te zijn of door andere activiteiten te ondernemen.

 

Eind 2021 is de DVIN begonnen met het onderscheid te maken van erkende fokkers. Ook wij hebben het DVIN keurmerk erkende fokker mogen ontvangen. De fokkers met het keurmerk 'erkende fokker', fokken consequent volgens de eisen zoals vastgesteld in het Verenigings Fokreglement (VFR) van onze rasvereniging. Hierbij is er speciale aandacht voor gezondheid, welzijn, gedrag en karakter. Zaken die bij de ouderdieren standaard gecontroleerd worden zijn o.a. : standaard fokregels kynologisch reglement, gezondheid: heupdysplasie, ogen, Von Willebrand, Dilaterende Cardiomyopathie (DCM), exterieur en gedrag.

 

 

------------------

 

Van links naar rechts Tjerra (overleden) , Caylie, Bayla
 
 

 

 


Back to content | Back to main menu